Ce este hidroizolatia cu Membrana PVC?
Un material de calitate si montaj profesional sunt cheia succesului atunci cand s-a decis impermeabilizarea teraselor folosind o hidroizolatie cu membrana PVC.
Aceasta membrana exceleaza prin avantajele pe care le ofera, dar si prin timpul redus de lucru, mai ales cand sunt de acoperit suprafete mari. Folosirea unei membrane din PVC va genera conditii optime pentru desfasurarea activitatilor, incat:
-Sa nu permita patrunderea apei prin plafon;
-Sa nu apara umezela si ulterior igresie la interior;
-Sa asigure pastrarea unei terase curate si usor de intretinut;
-Sa indeparteze riscul efectuarii de lucrari premature, ce perturba activitatea din cladire;
-Sa ofere o durata de utilizare de cel putin 30 de ani.
Cu astfel de beneficii, solutia de hidroizolare cu membrana PVC se incadreaza perfect in topul celor mai eficiente solutii. Este util sa consultati un antreprenor profesionist, specializat in astfel de lucrari, pentru a fi siguri ca proiectul este compatibil cu folosirea acestui material.
Care sunt principalele avantaje ale unei hidroizolatii cu membrana din PVC?
Daca doriti sa optati pentru montajul de hidroizolatii PVC, este util sa cunoasteti ce avantaje ofera acest material in raport cu scopul pentru care este folosita cladirea.
De regula, beneficiarii sunt interesati ca noul strat de hidroizolatie cu membrana PVC sa fie viabil pentru o perioada indelungata, fara a necesita reparatii si nici proceduri de intretinere greoaie sau scumpe. In plus, atunci cand cladirile sunt in constructie, dar si cand este necesara o renovare, se cauta o solutie rapida, care sa nu prelungeasca predarea lucrarii.
Va prezentam, in continuare, care sunt cele mai importante avantaje atunci cand este folosita pentru hidroizolatie o membrana din PVC:
-Materialul este flexibil, lucru care permite mularea perfecta, inclusiv in zonele dificile ale suportului;
-Gradul de aderenta la suport este foarte bun, inclusiv cand se monteaza in plan vertical;
-Membrana din PVC nu se intinde si rezista la smulgere;
-Suprafata este impenetrabila pentru orice organism biologic (spori, fungii, bacterii);
-Odata cu trecerea timpului, acest material nu dauneaza mediului, deoarece nu se destructureaza;
-Greutatea suplimentara de incarcare a cladirii este nesemnificativa;
-Suprafata este imuna la radiatia UV si la temperaturi excesiv pozitive sau negative;
-Durata de punere in opera este convenabila, inclusiv atunci cand se lucreaza pe suprafete mari;
-Durata de folosire cu performanta maxima depaseste 30 de ani;
-Necesitatea de intretinere este minima, datorita aspectului lucios, fara pori, acumularea de sedimente fiind imposibila.
Avand acum la indemana aceasta lista cu avantaje, puteti opta in deplina cunoastere pentru varianta de hidroizolare cu membrana PVC pentru acoperisul halei de productie sau pentru cel al propriei case. Folositi-va de consultanta oferita de profesionisti si, ulterior, de manopera pe care acestia o ofera.
Adaptabilitatea unui material este prima masura de care trebuie sa se tina cont. Chiar daca exista o suma mica de diferente intre toate tipurile de materiale pentru hidroizolatii, este de dorit sa fie ales acela care ofera cele mai multe beneficii.
Un criteriu ce nu trebuie omis este cel legat de destinatia utilizarii cladirii la care se vor lucra hidroizolatii cu membrane din PVC, astfel:
-Cladiri din industria alimentara, laboratoare, spitale, policlinici in care cerinta de curatenie la interior este la un nivel foarte inalt. Protejarea ferma a teraselor acestor cladiri cu hidroizolatii PVC impotriva infiltratiilor asigura cerinta amintita;
-Depozite de alimente, cereale, sau alte produse care nu trebuie sa intre in contact cu umezeala sau scurgerile de apa ce provin din infiltratii la nivelul tavanului;
-Statii de tratare a apei, rezervoare pentru stocarea apei potabile, depozite pentru rezerve strategice;
-Blocuri de locuinte, locuinte individuale, centre comerciale, cladiri pentru birouri, terase in aer liber.
Fiind atat de diversficata aria de utilizare, este recomandat sa existe un plan de constructie sau unul pentru renovare. Proiectanul sau constructorul sunt in masura sa estimeze corect daca este avantajos sa fie puse in opera hidroizolatii PVC, ori alt material.